همایش پاسداشت مقام شامخ علمی «پروفسور مجتبی شمسی‌پور» دانشمند فرزانه جهان و چهره علمی ماندگار ایران اسلامی در دانشگاه رازی برگزار شد.

 

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، همایش گرامیداشت مقام شامخ «پروفسور مجتبی شمسی‌پور» دانشمند فرزانه جهان و چهره علمی ماندگار ایران اسلامی، صبح امروز پنجشنبه 28 اردیبهشت ماه 1402 با حضور دکتر زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مسئولان عالی رتبه کشور، علما، اندیشمندان، اساتید و فرهیختگان آموزش عالی و جامعه دانشگاهیان، در سالن اجتماعات شهید دکتر شهریاری دانشکده علوم دانشگاه رازی برگزار شد.

در این همایش، پروفسور مجتبی شمسی‌پور دانشمند برجسته جهان و عضو برجسته هیئت علمی دانشگاه رازی در سخنانی، با قدردانی از برگزاری این همایش، اظهار داشت: امروز کشور عزیزمان ایران اسلامی در شرایطی به جایگاه‌های ارزشمند علمی دست یافته که بعد از پیروزی انقلاب با مصائب و دشواری‌های هشت سال جنگ تحمیلی، بمباران و مشکلات جنگ مواجه بود.


 

وی افزود: در دوره پهلوی دوم بهترین آمار چاپ مقالات برای یکسال 400 مقاله بود و در رده بندی جهانی، یکصدم درصد تولید علم دنیا را داشتیم اما امروز بعد از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی و با تلاش و مجاهدت‌های فراوان در رده 15 یا 16 تولید علم در دنیا قرار داریم که دستاوردی بس افتخارآمیز است و البته به این جایگاه نیز راضی نیستیم و همچنان در حال پیشرفت‌های علمی و فناوری هستیم کما اینکه در عرصه تسلیحاتی نیز پیشرفت‌های شگرفی داشته‌ایم و در چنین شرایطی امروز هیچ قدرتی نمی‌تواند به کشور ما نگاه چپ کند.

پروفسور شمسی‌پور یادآور شد: رشد علمی کشور اتفاق بزرگی است که این تحول فقط با انقلاب اسلامی میسر بود و باید حق شناس و قدردان انقلاب اسلامی باشیم.

وی با بیان اینکه در دنیا تولید علم با تولید ثروت و پیشرفت ارتباط مستقیم دارد، افزود: امروز کشور اول تولید علم در دنیا در حقیقت کشور اول در حوزه اقتصاد است. ایران اسلامی نیز همزمان با رشد علمی از رشد اقتصادی برخوردار بوده، در حالیکه سخت‌ترین شرایط را در دوران جنگ داشتیم و جای جای کشورمان آماج بمباران و حملات دشمن بود.

پروفسور شمسی‌پور با بیان خاطراتی از دوران دانشگاه، تحصیل، دفاع مقدس و... گفت: وجود جوانان و دانشجویان عزیز برای کشورمان جای شکرگزاری دارد، بنده معتقدم جوانانی که ما داریم هیچ کجای دنیا ندارند و این هنر معلم و دانشگاه است که استعداد و توانایی دانشجویان را کشف و به منصه ظهور برسانند.

وی از مهاجرت جوانان به عنوان یک معضل برای کشور یاد کرد و افزود: جوانان ما راه بسیاری در پیش دارند، مسئولان باید زمینه فعالیت، کار و تلاش برای جوانان را ایجاد و روی جونان سرمایه گذاری کنند، متاسفانه از فرار مغزها صحبت می‌شود این مسئله ناشی از بی توجهی به جوانان است.

پروفسور شمسی‌پور خواستار همت مسئولان برای راه‌اندازی و ایجاد آزمایشگاه‌های ملی شد و افزود: دانشگاه رازی از بهترین و با استعدادترین دانشجویان برخوردار است، وجود آزمایشگاه مرکزی نیز امکان خوبی برای فعالیت است اما این آزمایشگاه نیاز به تجهیزات دارد و امیدواریم ریاست دانشگاه و متولیان امر در وزارت علوم در این زمینه همت کنند و پیگیر تجهیزات آزمایشگاه باشند.

وی در پایان با آرزوی موفقیت برای همه جوانان یادآور شد: از همسر گرامی خود که سالها در همه برهه‌ها و لحظات سخت و طاقت‌فرسای زندگی با فداکاری همراه، همدل و سنگ صبور من بوده‌اند سپاسگزاری کنم.

در ادامه دکتر علی شمسی‌پور فرزند پروفسور مجتبی شمسی‌پور، مدیر کل حوزه ریاستی وزارت علوم در سخنانی با قدردانی از اهتمام ریاست دانشگاه در برگزاری این همایش در سخنانی به بیان خاطراتی از دوران کودکی، تحصیل و کار پدر و سالهای سخت دوران جنگ پرداخت.

وی افزود: ملت بزرگ ایران اسلامی دوران سخت جنگ را پشت سر گذاشته و در این سالها زمین خوردن‌ها و دوباره برخاستن‌های بسیاری اتفاق افتاده و امروز در همه عرصه‌ها سربلند هستیم.

دکتر شمسی‌پور با قدردانی از حضور مقام عالی وزارت در این همایش یادآور شد: از مردم قدرشناس کرمانشاه، اساتید، مسئولان و دانشجویانی که از اقصانقاط کشور در این همایش گردهم آمده‌اند تشکر می‌کنم و برای همگان آرزوی توفیق دارم.

این همایش با سخنرانی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امام جمعه کرمانشاه، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، رئیس دانشگاه رازی و تنی چند از مسئولان و دست‌اندرکاران مراسم همراه بود.

در این همایش، دانشجویان پروفسور مجتبی شمسی‌پور در ادوار مختلف از اقصا نقاط کشورگردهم آمده و لحظاتی به یادماندنی را در کنار استاد فرزانه خود سپری کردند.


 

در این همایش لوح تقدیر و تحسین حضرت آیت‌الله علماء نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه که از طرف عموم مردم شریف استان، علمای اعلام و حوزه‌های علمیه تحریر شده بود به پروفسور شمسی‌پور اهدا شد.

در این همایش همچنین، شجره نامه علمی پروفسور مجتبی شمسی‌پور رونمایی شد.





 

آخرین اخبار